← Tillbaka

Erica Norberg – Boost nya verksamhetschef!

Erica Norberg har suttit som resurssamordnare hos Boost Construction i drygt ett år men under 2023 växer vi och har i och med det valt att göra en omorganisering i bolaget. Erica började 1 maj 2023 som verksamhetschef hos Boost Construction AB.

Hej Erica och välkommen tillbaka till heta stolen, hur känns det att vara här igen?

– Ja jag är inte lika nervös idag som vad jag var förra gången, men då hade jag ju i och för sig bara jobbat en dag! Men det känns bra och jag är varmare i kläderna idag än vad jag var våren 2022 då jag skulle lära mig nya ansvarsområden, skapa mig ett kontaktnät och landa i ansvaret att vara med och utveckla ett relativt nyetablerat företag. Men det verkar ju ha gått bra, säger Erica och skrattar.

Helt klart har det gått bra! Hur känns det och vad ska du göra nu i din nya roll?

– Jag är jätteglad och tycker det är roligt att vi kan ta det här klivet! Som verksamhetschef har jag övergripande ansvar över ekonomin och kommer göra kontinuerliga avstämningar med ledningen och se till att företaget håller sig ekonomiskt hälsosamt. Jag kommer även kunna fokusera mer på företagsutveckling, avtal samt revideringar och uppföljningar av rutiner och policys.

– Jag kommer utöver det stötta Josefin tills hon är igång på heltid och behålla kontakten med mina befintliga kunder och göra besök när jag kan ute på projekten. Jag tycker det är roligt att se vad som hänt sen sist man var på plats och kunna träffa alla duktiga arbetare och tjänstemän, det blir roligare och mer personligt så än att bara prata med dem i telefon.

Hur skulle du säga att företaget har vuxit hittills under din tid som resurssamordnare?

– Det har varit en jätterolig utveckling i företaget och jag har knappt hunnit med att förstå hur många resurser vi haft ute och hur det gått ekonomiskt. Så det känns spännande att kunna sätta sig in ordentligt i ekonomin och göra jämförelser mot föregående år – se vad jag gjort och om Josefin kan göra det bättre, vilket jag hoppas och tror hon kan!

– Under mitt första år omsatte vi över 18 miljoner och det känns som att vi blivit ett etablerat företag som entreprenörerna ringer till när dom behöver hjälp att resurssätta projekten. Vi har skaffat bilar till våra anställda, ett större nyrenoverat kontor och det svåraste av allt – vi har lyckats komma överens om design på flera omgångar nya merch-kläder, säger Erica och skrattar.

Så kläder är alltså det svåraste beslutet att fatta?

– Skämt å sido, det är väldigt många viktiga beslut som tagits det senaste året men jag tror nog ändå att det som diskuterats mest intensivt är hur våra kläder ska se ut, vad vi ska köpa in, hur de ska se ut, vart ska loggan sitta och så vidare. Men det viktigaste är att vi tillslut har landat i ett gemensamt beslut och när kläderna väl varit på plats har vi alla varit nöjda. Annars brukar jag ha fullt förtroende från ledningen och det känns tryggt och roligt att dom har tillit till mig.

Sist vi pratade var du hemmakär i Jokkmokk och naturen, är det något som förändrats?

– Nej inte så mycket annat än att jag köpt ett hus i Jokkmokk där jag och hunden trivs bättre än någonsin. Jag renoverar och vi försöker bo in oss mest, och nu när snön äntligen är borta ska det byggas hundgård, bytas garageport och ytterdörr. Men förhoppningsvis finns det utrymme för att fara till stugan och fiska gädda också.

Tack för din tid Erica, nu ska vi låta dig återgå till dagens bestyr. Vad ska du göra idag?

– Tack själva! Idag ska jag bland annat lämna offerter på olika förfrågningar som inkommit inför säsongen, attestera tider i Blikk och förbereda inför fakturering och löneutbetalning, planera lite resursfördelning och förbereda inför eftermiddagens möten med ledningen.

Dela:

Kom i kontakt med oss 

Har du ett projekt som behöver ytterligare resurser? Eller vill du bli en del av vårt nätverk? Vi är alltid intresserade av att träffa nya människor och hitta gemensamma affärsmöjligheter. Tveka inte på att höra av dig till oss! 

Fler lediga jobb

Se alla

Nyheter

Se alla