← Tillbaka

Vindkraftpark i Tomasliden med Arctic Infra & Christopher Maund.

Arctic Infra tilldelades 2022 entreprenaden gällande mark- och anläggningsarbetet för nyanläggning av en vindkraftpark i Tomasliden. Totalt kommer tio vindkraftverk upprättas och Boost Construction har hittills kunnat vara behjälplig med mättekniker och anläggningsarbetare.

Vi träffar Christopher Maund, inhyrd platschef på projektet.

Christopher kommer från järnvägsprojekt ursprungligen, där han startade sin karriär som spårsvetsare. Allt eftersom fick Christopher möjlighet att utvecklas och har arbetat flera år som både arbetsledare och platschef på diverse järnvägsprojekt.

– Jag har arbetat som anställd i flera år både på entreprenad- och konsultsidan, allt från stora spårbytesprojekt, brobyggnationer och markexploateringar. Det är verkligen ett yrke jag älskar! Man får arbeta tätt med olika människor, säkerställa kvalité, bygga förtroenden och det bästa av allt är när man får lämna ifrån sig ett bra resultat! Säger Christopher med ett stort leende.

Idag är du egenföretagare och driver Arctic Rail Managment AB, vad är dina drömmar med det företaget?

– Min stora dröm är att räkna på egna järnvägsprojekt med vetskapen att min organisation klarar av att leverera förtroende och säkerhet. Att vi är ett blandat arbetslag som bidrar med olika synvinklar och idéer. Jag vill kunna ge människor chansen att lära sig hela processen från noll, tänk vad roligt det skulle vara!

Men berätta lite mer om projektet du är på idag!

– Jag är inhyrd av Arctic infra som platschef här i Tomasliden där vi projekterar mark och väg inför en planerad vindkraftspark. Väg, kranplan och fundament ska vara klart till Q4 2023. Idag har vi två hjullastare, sex dumprar, en kross och mellan 25-30 aktiva arbetare – det är ett glatt gäng som består av gamla, unga, killar och tjejer! Vi arbetar med massbalans vilket är en rolig utmaning, det innebär att cirka 90 % av materialet som används till projektet inhämtas från området.

Vad har Boost Construction gjort för dig hittills efter ni kommit i kontakt?

– Jag var i behov av mättekniker och markarbetare till projektet och fick via en gemensam kontakt höra talas om er. Ni bistod snabbt med resurser som täckte upp behovet jag hade och jag tror absolut att ett behov finns längre fram under säsongen också. Jag tycker ni har bra kommunikation genom avstämningar och uppföljningar på hur det funkar och vad som hade kunnat göras annorlunda. Det är enkelt att få tag i er om man behöver lufta något och ni levererar förtroende!

Tack Christopher för dom fina orden! Skulle du vilja avsluta med att säga något till dem som funderar på att starta eget företag?

– Om du tror på din sak och brinner för det skulle jag säga kör på! Bland det viktigaste tror jag nog är att man är ödmjuk och inte går in med en ”tjäna pengar”-attityd i första skedet, utan att man ser det som en chans att utvecklas och att man tänker ”learning by doing”. Pengar är såklart viktigt, men det är inte det viktigaste! I den här branschen spenderar man mer tid nära kollegor än med sin familj, så det är viktigt att alla ges rätt förutsättningar att lyckas!

Vi på Boost Construction kan inte annat än hålla med Christopher och passar på att tacka för att han hade tid att delta på en intervju hos oss!

Dela:

Kom i kontakt med oss 

Har du ett projekt som behöver ytterligare resurser? Eller vill du bli en del av vårt nätverk? Vi är alltid intresserade av att träffa nya människor och hitta gemensamma affärsmöjligheter. Tveka inte på att höra av dig till oss! 

Fler lediga jobb

Se alla

Nyheter

Se alla