← Tillbaka

Kombinera dina sysselsättningar med säsongsjobb på Boost Construction

För personer med periodvisa sysselsättningar vid sidan av sin huvudsakliga anställning krävs det oftast tjänstledigt för att få planeringen att gå ihop under ett arbetsår. Men som arbetsgivare är det inget krav att godkänna en sådan ansökan, och många arbetstagare väljer i stället att driva enskild firma för att lättare kunna styra sin planering.

Som egenföretagare kan du själv styra över vilka perioder du väljer att arbeta inom till exempel mark- och anläggning. Samtidigt är det upp till dig själv att hitta lämpliga uppdrag som passar din övriga sysselsättning, förhandla om arvoden och ta hand om både skatter och avgifter. Det är ett arbete som snabbt blir tids- och energikrävande.

Erik Harnesk är en av dem egenföretagare som är ansluten till Boost Construction. Han kombinerar sina uppdrag som arbetsledare via Boost med att under vinterhalvåret arbeta som renskötare i Jokkmokkstrakten. Det har underlättat mycket för honom att ha en organisation bakom sig i stället för att göra allting på egen hand.

– Jag har varit ansluten till Boost Construction i närmare två år och allt har fungerat väldigt bra. Jag behöver inte längre leta upp projekt på egen hand utan har alltid någon som hjälper mig att hitta rätt, både med projektens inriktning, plats och tidsram, förklarar Erik Harnesk.

När Erik är redo att ta sig an ett nytt uppdrag kontaktar han Boosts handläggare som lyssnar på hans behov och vilka typer av projekt som är av intresse. Sedan går de tillsammans igenom vilka alternativ som finns och väljer det som passar bäst. Utöver att hitta uppdrag stöttar även Boost honom med både utrustning och ekonomitjänster.

– Boost hjälper till med det allra mesta och jag får alltid stöttning vid projekten och hjälp med övrig administration om det behövs. Jag kommer absolut fortsätta med Boost Construction som min uppdragsgivare, säger Erik.

På Boost Construction är det idag många medarbetare som väljer att kombinera att driva enskild firma med en annan sysselsättning. Funderar du också på hur du kan göra din vardag enklare? Kontakta Erica på erica@boostconstruction.se så berättar vi mer!

Dela:

Kom i kontakt med oss 

Har du ett projekt som behöver ytterligare resurser? Eller vill du bli en del av vårt nätverk? Vi är alltid intresserade av att träffa nya människor och hitta gemensamma affärsmöjligheter. Tveka inte på att höra av dig till oss! 

Fler lediga jobb

Se alla

Nyheter

Se alla