← Tillbaka

Möt John Silén – en anläggningsarbetare med stora filmdrömmar

För drygt ett år sedan fick John Silén en förfrågan om att komma och arbeta tillsammans med Boost Construction. Det dröjde bara 2 veckor innan han var på plats, redo att kavla upp ärmarna och hjälpa till där det behövdes som mest.

Boost kontaktade John efter att ha fått höra om hans arbetsvilja och hur han alltid söker sig till nya utmaningar. Vid den här tidpunkten hade han aldrig haft ett eget bolag och anläggningsbranschen var även den helt ny för John.

– När Boost kontaktade mig så nappade jag direkt. Det kändes spännande med något nytt. Jag har inte jobbat inom den här branschen tidigare men är uppvuxen på en bondgård så jag är van med att behöva arbeta med kroppen, samtidigt får jag gå relevanta utbildningar för de tjänster de behöver resurser till, säger John.

Vad har du fått göra under din tid på Boost?

– Jag började som markarbetare, vilket var något jag inte hade testat på tidigare. Det blev en väldigt rolig utmaning med mycket hårt jobb, slit och svett! Just nu är jag dock i Malmberget där vi river bostäder åt LKAB.

John är född och uppvuxen i Västerbotten och efter en tid söderut valde han nyligen att flytta hem igen. Via sitt samarbete med Boost har han fått upptäcka flera nya platser, däribland Malmberget. Just resandet har alltid varit ett intresse för honom, och det är därför inte konstigt att han liftat runt Europa flera gånger om.

– Första gången jag gjorde det var jag 19 år och då kom jag hela vägen ner till Italien. Jag ska faktiskt ner till någon solig kust i Europa nu i sommar, exakt var det blir återstår att se. Men jag ser fram emot att träffa nya människor, det är något som jag verkligen tycker om att göra både på och utanför jobbet.

Vad drömmer du om?

– Att kunna livnära mig på att arbeta med film. Jag ser mycket film och serier på fritiden och försöker suga åt mig så mycket kunskap jag bara kan. Om en dryg månad ska jag vara med på en filminspelning. Det är ett jobb som jag hittade själv men tar det via Boost, trots att det inte har något med anläggningsbranschen att göra.

Och om vi stannar kvar i nuet, vad exakt vad ska du göra härnäst?

– Nu ska jag springa in och fika! Boost är bra på att se till att det finns godsaker nära till hands. Alla vet att när det finns fika i fikarummet – då kan dagen inte bli annat än magisk. Sen ska jag fortsätta bära bort isolering!

Dela:

Fler lediga jobb

Se alla

Kom i kontakt med oss 

Har du ett projekt som behöver ytterligare resurser? Eller vill du bli en del av vårt nätverk? Vi är alltid intresserade av att träffa nya människor och hitta gemensamma affärsmöjligheter. Tveka inte på att höra av dig till oss!