← Tillbaka

Möt Torgny Winka – En av våra mest erfarna arbetsledare

Lär känna Torgny Winka, en av Boost Constructions resurser i rollen som arbetsledare. Just nu befinner han sig i Malmberget där han jobbar med ett rivningsprojekt åt LKAB.

Torgny Winka har varit inom anläggningsbranschen hela arbetslivet och kan det mesta som går att kunna. Men det var först när han blev kontaktad av Boost Construction som han valde att bli egenföretagare och en del av Boosts nätverk.

– Jag hade aldrig tänkt den tanken innan men när jag fick förslaget så kändes som en kul utmaning, vilket det även visat sig vara, säger Torgny.

Alla karriärer har en början, och för Torgny startade det hela som formsnickare. Därefter har han spenderat stora delar av sitt arbetsliv med att jobba med broar, kraftstationer, byggnationer och VA-projekt. Nu på senare dagar har han tagit på sig rollen som arbetsledare.

– Jag var med om en arbetsplatsolycka 2016 och klarar inte av att vara lika fysisk som jag var innan. Men det är skönt att trots det kunna fortsätta arbeta i samma bransch men i en ny roll. Jag har fortfarande all min kunskap och erfarenhet att dela med mig av.

Du är arbetsledare nu – vad tycker du kännetecknar en bra sådan?

– För mig underlättar det såklart att jag har en lång erfarenhet inom branschen, jag har gjort och sett det mesta. Sedan ska man vara lyhörd och trygg, det gör att man bygger förtroende hos sitt arbetslag och utåt mot kunden. Med förtroende och tillit i en grupp kommer man långt.

Hur fungerar ditt samarbete med Boost?

– Boost har ett brett nätverk och hjälper mig att hitta olika projekt. De står för den långsiktiga planeringen, vilket jag tycker underlättar min vardag då jag kan fokusera på det jag är bäst på. De hjälper även till med praktiska saker, så som att fixa boende när jag är på resande fot, och själva faktureringen som kan vara svår när man inte är van. Det är en trygghet för mig!

Berätta om ditt nuvarande projekt, vad gör du?

– Just nu är jag i Malmberget där vi river bostäder åt LKAB. På den nuvarande etappen vi är på är det 15-20 bostäder som ska rivas, både lägenheter och villor. Vi river allt till grunden där vi börjar med köksvaror och sen jobbar vi oss igenom hela bostaden. I slutet av processen har vi en grävmaskin som får bort det sista innan vi lägger på jord så man inte ser att det varit en bostad på platsen.

Du utför i princip samma arbete nu när du är egenföretagare som när du var fast anställd. Vad skulle du säga till någon som funderar på att starta eget?

– Bli egenföretagare! Känner du att du går i ett hamsterhjul så kommer du precis som mig få en nytändning. Det är väldigt inspirerande att jobba för sig själv då min insats blir min marknadsföring. Gör du ett bra jobb kommer du ha lätt att få fler projekt, och det motiverar mig till att fortsätta jobba stenhårt.

Avslutningsvis, vad gör du när du inte jobbar?

– Jag har ju legat ute på projekt hela livet så första lediga dagen behöver man till att vila upp sig. Därefter umgås jag med familjen och tar igen tid med dem. Vårvintern är magisk här uppe i norr, så det blir mycket skoterkörning i fjällen. Jag bor i närheten av Tärnaby så vi har ju fjällen runt knuten, det är oslagbart.

Dela:

Kom i kontakt med oss 

Har du ett projekt som behöver ytterligare resurser? Eller vill du bli en del av vårt nätverk? Vi är alltid intresserade av att träffa nya människor och hitta gemensamma affärsmöjligheter. Tveka inte på att höra av dig till oss! 

Fler lediga jobb

Se alla

Nyheter

Se alla