← Tillbaka

Välkommen till Boost Construction Tor!

Vi på Boost Construction vill presentera Tor Lindensmed, en ung mättekniker från Malmö som började hos oss i slutet av augusti 2023, ett sent men mycket varmt välkommen till oss Tor!

Nu har du varit hos oss ett tag, men om vi backar bandet – vad var ditt första intryck av Boost Construction AB?
– Ett jättebra intryck måste jag säga och jag trivs mycket bra! Företaget är ungt och har ett nytänk som jag inte upplevt någon annanstans, ni är väldigt mån om personalens utveckling och stöttande om man till exempel skulle vilja starta eget företag i framtiden. Ni försöker hitta uppdrag som passar mig som individ och min livssituation och det var aldrig något snack som ”här är din stol och här ska du sitta tills du går i pension” utan det är lättsamma och öppna dialoger . Jag tror att det har och göra med unga företagsgrundare och personal på kontoret samt en vision för bolaget som kanske inte många andra har.

Tack för dom fina orden Tor! Vi fortsätter på temat “backat band” – vad fick du göra dina första veckor?
– De första veckorna var det fullt ös från början och det hände grejer direkt, vilket jag gillar! Jag hamnade på ett projekt åt Arctic Infra i Nuolajärvi och det som förväntades av mig där var uppgifter som jag hade arbetat med tidigare på andra projekt. Så det var helt rätt ställe för mig att börja på när jag hade ny logga på jackan, det var bara köra på från dag ett och ge järnet!

Vad skulle du säga kännetecknar en bra mättekniker?
– Oj vilken fråga, det är nog många faktorer som spelar roll men det jag tänker på först är noggrannhet och att man är villig att lära sig nya saker och utvecklas. För det finns alltid bättre sätt att göra saker på så länge man är öppen för det, man är aldrig färdiglärd helt enkelt. I mitt fall som konsult måste man även lämna ett gott intryck hos kunden, man måste kunna bjuda på sig själv och se till att man har kul med personerna man jobbar med och att man har en bra relation till sina kollegor och kan jobba i grupp.

Vi byter tema och pratar nutid, berätta om ditt nuvarande projekt.
– Idag är jag hos NYAB Infrastruktur på deras samverkansavtal åt Luleå kommun, det är mestadels gatuprojekt men även förberedelser för vatten, avlopp och ström till barackmoduler som ska nyttjas när kommunen renoverar skolor. NYAB sköter allt från projektinmätningar, förberedelser inför att ritningar ska göras och byggnation av nya vägar, så hela ledet helt enkelt. Just idag sitter jag på kontoret och projekterar 100 meter ny väg till Antnäs men annars är jag ute på nya GC-vägen som byggs vid Hertsön. Så är jag inte är ute i produktion sitter jag och projekterar eller sammanställer alla inmätningar som inte hunnits sammanställas under högsäsongen.

Spännande! Berätta om din bakgrund så vi får lära känna Tor bakom varseljackan.
– Jag och min fru bodde i Stockholmstrakten och min fru drömde om att äga en mindre bondgård med lite självhushåll. Som marknaden såg och ser ut i Stockholm var det omöjligt att hitta detta ställe där, så vi besökte en gemensam vän som flyttat till Boden och insåg att vi ville testa flytta norrut. Det fanns många jobbmöjligheter för mig och bättre bostadsmarknad samt att fisket här uppe är helt annars. Så vi flyttade till ett hus i Harads som vi hyrde i andrahand men har nyligen landat i ett hus i utkanten av Luleå kommun.

Så fru Lindensmed brinner för djur och lantliv, vad brinner du för Tor?
– Frun och jag brukar åka skidor och utforska skog och natur men annars är fiske min stora passion! När jag jobbade i Gällivare var jag ut på kvällarna efter jobbet och fiskade nästan varje kväll, det är verkligen en lyx! Jag är lite av en nörd när det kommer till fiske, det är flugbindning, flugfiske, förberedelser inför fiskeresor och lite mer fiske, säger Tor och skrattar.

Tack Tor för att vi fick låna dig en stund, nu ska du få återgå till arbetet.
Varmt välkommen till oss!

Dela:

Kom i kontakt med oss 

Har du ett projekt som behöver ytterligare resurser? Eller vill du bli en del av vårt nätverk? Vi är alltid intresserade av att träffa nya människor och hitta gemensamma affärsmöjligheter. Tveka inte på att höra av dig till oss! 

Fler lediga jobb

Se alla

Nyheter

Se alla